tisdag 10 oktober 2017

Tankar kring utvisningarna till Afghanistan

Till er som tycker att det är en bra ide att skicka unga personer till Afghanistan.

En del av de som skickas tillbaka har inte aldrig ens bott där, de känner ingen och förväntas klara sig själva, bara för att de är över 18 (testat med någon metod). De skickas dit med de eventuella pengar dy lyckats få ihop. Har de tur blir de inte bombade eller rånade när de landar.

Förslag på hur ni skall mäta om det verkligen är säkert. Åk till Kabul kanske i en grupp om fem (bättre utgångsläge än en del som deporteras dit bara där). Ni får varsin random smartphone och tre laddare att dela på. Inget fungerande abonnemang, det får ni skaffa på plats. Pengar värda 20 000. Men fördelade enligt slumpprincip att den första slår en sex sidig tärning och lägger till 1 till resultatet. Den sista får det som är kvar.
   
Efter att gruppen har landat har de en vecka på sig att ta sig till Herat. Den/de som lyckas med detta får gratis flyg hem. Resten får ta sig hem för egen maskin. När alla har kommit hem, eller dödförklarats, så kan det tas ett nytt beslut om det fortfarande är ”säkert” att skicka människor till Afghanistan.


Men innan detta test är genomfört så föreslår jag att alla utvisningar till Afghanistan stoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar