onsdag 26 april 2017

Miljöpartiet - vad händer?

Detta är min högst personliga fundering av läget i miljöpartiet.

Utspelet om fotboja var en tydlig miss, inte vad deras väljare ville höra om man kollar på opinionssiffrorna. Känns som något man bara kastat ur sig faktiskt. De som eventuellt planerar terrordåd kommer ju bara klippa av den och dumpa den i närmaste sophink eller buss eller nått. Känns en aning verkningslöst. Bedöms man som säkerhetsrisk kanske man skall vara i förvar tills det hela är utrett på något sätt.

Bollen om miljöpolitik verkar de dessutom helt ha tappat. Här kan jag så klart ha missat saker, men de är inte lika tydliga som jag tyckte de var förr. Detta är nog det de kan ha förlorat mest på, namnet förpliktigar om man säger så. De behöver vara otroligt tydliga med vad de vill och de måste verkligen vilja saker som är bra för miljön och de måste ta tag i detta snarast annars riskerar de helt klart att hamna under 4% i nästa val.

När det gäller tydlighet och ståndfasthet kan de faktiskt lära sig något av vänsterpartiet, när vänsterpartiet bestämt sig så viker de inte av från den vägen. Flöjelpolitik funkar inte i längden för nästan något parti alls.

Eventuellt kan det vara dags att byta språkrör, för är de de har nu verkligen de rätta personerna att styra upp an valkampanj och vara ansiktena utåt? Lämnar den frågan öppen, varsågod att diskutera med närmaste person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar