måndag 14 november 2016

USA valet 2016 - Parodi eller sanning

Måste skriva av mig lite.

USA har alltså ”typ” valt Donald Trump till president. Det hela blir inte klart förrän elektorerna har lagt sina röster och de behöver inte bli som det ser ut just nu. Elektorerna ärr tillsatta för att skydda folket mot sin egen dumhet (om man ser det lite förenklat). Och nästan hela världen har nu dumförklarat USA (inte Putin eller daesh förstås som applåderar). Nu kanske inte Hillary är det bästa som hänt amerikansk politik heller, men va fan, Trump!?! Han bör vara det värsta de har plockat fram på decenier.

Att Trump ens lyckats bli en kandidat verkar konstigt, men tydligen kan verkligen vem som helst bli president. The American Dream! Om inte den någon är kvinna tydligen…

Men nu har USA valt och de har en aggressiv, labil hatare som eventuellt tar över ett av världens vapenstarkaste länder. De har valt mannen som inte ens var betrodd att sköta sitt eget twitterkonto under valets slutspurt.


Det hela känns liksom absurt på något vis och endast framtiden kav visa hur det går för USA och alla deras tidigare och framtida sammarbetspartners.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar