måndag 7 november 2016

Oijabräde - leksak eller inte?

Hörde ett program på radion här om dagen som tog upp det här med Ouijabräde/anden i glaset. Något som tydligen är ett vanligt sätt att fördriva halloween/alhengona. Antagligen för att komma i stämning eller nått. Programledarna verkade mest tycka det var en rolig grej och någon gäst sa att en av anledningarna till att medium är negativa till ouija användning skulle vara att det på något sätt skulle ta ”marknadsandelar” från de som jobbar som medium. Detta tror jag de flesta medium skulle kalla skitsnack.

Även om man inte tror på andar och spiritualism så bör man kunna se faran med att använda ouijabräden. Det kan trigga saker inne i hjärnan, starta tankegångar åt olika håll. Är man lätt suggererad eller i psykiskobalans kan det vara direkt skadligt.

Tror man på andar så är det inget för amatörer då det kan komma igenom mindre seirösa andar som vill skoja eller busa eller kanske till och med skrämmas lite. Resultatet kan bli att de som håller på inte bara bli lite skrämda...


Vad jag vet så håller inget seriöst medium på med ouijabräde för att sköta sitt värv. De har andra metoder för att få fram den information som de får.

2 kommentarer:

  1. Verkar vara lite dyrt som leksak. Fast det har ju inte hindrat folk. Att det skulle vara farligt kan jag inte se. Antingen tror man inte på det, och då blir man inte triggad. Eller så tror man på det och då ger man fan i det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du glömmer varianten att man inte tror men att det fungerar...

      Radera