onsdag 14 oktober 2015

Truckerkeps = Hijab ?

Varför vill en del som faktisk kallar sig feminister förbjuda vissa klädesplagg för kvinnor? Har de helt missat poängen?

Det handlar ofta om hijab eller andra plagg som förknippas med islam. Det påstås vara bara av tvång kvinnor skulle bära sådana plagg för det vill ju ingen ha på sig frivilligt. Falskt. Vissa vill ha det och bör då få det utan att ifrågasättas eller trakasseras på olika sätt. Varje person har rätt att klä sig som hen vill, eller ska vi förbjuda truckerkepsar också?

Det hela känns tramsigt och som vanligt drabbas kvinnor mest. Visst män med kippa eller turban får skit de med, men inte lika mycket (tror jag, kan ha fel) som en kvinna med hijab. Läser otäckt ofta om hur dessa kvinor inte bara utsätts för okvädingsord utan även ofta för handgripligheter. Helt absurt. Om det nu skulle vara så att kvinnan har hijab av tvång, hur hjälper man henne genom att slita av den? Hur skall hon förklara att den är trasig, skitig eller kanske till och med stulen? Tror ni verkligen att det kommer att underlätta hennes tillvaro? Knappast.

Jag tror, och hoppas, att i Sverige har de flesta som har hijab eller liknande dessa plagg av fri vilja och bör därför få ha dem ifred.


Lika tramsigt är det i våldtäktsfall, när de ifrågasätter kvinnans klädsel. Vad har det med nått att göra? Blir män viljelösa bestar om en kvinna visar x kvadratcentimeter hud för mycket? Iså fall borde ju alla män låsas in direkt. Alla måste ha rätt att klä sig hur hen vill utan att behöva utsättas för trakasserier, okvädingsord, våldtäkt eller annat som denne finner obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar